Buffalo Springfield – Last Time Around (Atco LP, 1968)

1) On The Way Home; 2) It’s So Hard To Wait; 3) Pretty Girl Why; 4) Four Days Gone; 5) Carefree Country Day; 6) Special Days; 7) The Hour Of Not Quite Rain; 8) Questions; 9) I Am A Child; 10) Merry-Go-Round; 11) Uno Mundo; 12) Kind Woman.

Det siste albumet som skulle komme fra Buffalo Springfield ble utgitt for å oppfylle kontrakten med Atlantic. Last Time Around består av diverse overliggende materiale fra 1967 og de første månedene av 1968, som så ble sydd sammen til et hele av gruppas nye bassist Jim Messina. Messina, som overtok for Bruce Palmer, skulle bare rekke noen få konserter med bandet og altså å pusle sammen Last Time Around. Young, Stills og Furay var på dette tidspunktet travelt opptatt med nye prosjekter og soloarbeider.

Last Time Around er ikke på nivå med de to foregående albumene, men inneholder en del fine ting. Young har kun med to egne låter samt en han skrev med Furay. Det er imidlertid på dette albumet vi finner originalinnspillingen av Youngs I Am a Child, en nydelig countryrusler som har overlevd i mannens kanon og spilles på hans konserter den dag i dag. Furay har med hyllesten til kona, Kind Woman, en sang som skulle bli hans signaturlåt. Vakker countryrock. Også The Hour of Not Quite Rain holder mål; storstilt ballade arrangert for strykere og treblås og med flott sang fra Furay.

Stills har også gode ting her, Questions skulle dukke opp i ny drakt på Crosby, Stills, Nash & Young albumet Deja Vu et par år senere, og er en fin rocklåt i typisk Stills drakt. Pretty Girl Why er vakker pop. Ellers er ikke Stills sine bidrag på nivå med tidligere. Og Messinas ene bidrag, Merry-Go-Round er ikke i nærheten.

Litt blanda kost her altså. Men Last Time Around er nødvendig for å se helheten og for de udiskutable godbitene.

Rating: 6,5/10