Band Of Horses – Everything All The Time (Sub Pop cd, 2006)

1) The First Song; 2) Wicked Gil; 3) Our Swords; 4) The Funeral; 5) Part One; 6) The Great Salt Lake; 7) Weed Par­ty; 8) I Go To The Barn Because I Like The; 9) Monsters; 10) St. Augustine.

Band of Horses er bandet til Ben Brindwell. Brindwell var trommeslager i kammerpop bandet Carissa’s Wierd, som ga ut noen gode album rundt tusenårskiftet. I Band of Horses har Brindwell lagt fra seg trommestikkene, tatt frem gitaren og tatt ansvaret for sangen. På dette første Band of Horses albumet har han med seg Mat Brooke fra Carissa’s på gitar, Chris Early på bass og Tim Meinig på trommer. Og hele bandet er kreditert som komponister av musikken på plata, mens åtte av tekstene er skrevet av Brindwell og to av Brooke.

Gruppa fikk kontrakt med Sub Pop etter å ha bli lagt merke til når de varmet opp for Iron & Wine. Band of Horses passet fint inn i profilen Sub Pop bygget på denne tida, hvor man fjernet seg fra grunge- og noiserockstempelet som hadde preget labelen etter at verden ble overfalt av Tad, Mudhoney, Nirvana og alle de andre på åtti- og nittitallet.

Allerede på dette første albumet er lyden av Band of Horses etablert; ekko på stemmen, midttempo låter forsiktig dyppet i elektriske og akustiske gitarer, fine hooks og «inderlig» stemning. Band of Horses bedriver countryrock og poprock filtrert gjennom tyve år med indierock. Everything All The Time er en ok samling sanger med en sympatisk produksjon som unngår å skli over i anmasende pompøsitet. Brindwell synger fint og produksjonen får en til å se for seg en mann med gitar langt der borte som har noe han ønsker å si. Band of Horses er et av en haug band og artister i dette feltet, tankene går f. eks. kjapt til tidlig My Morning Jacket (særlig vokalen), men man klarer likevel å stikke seg ut med et særpreg som unngår at det forsvinner i mengden.

Høydepunkter? Tja, albumet er jevnt, dog uten de helt store låtene og heller ingen kalkuner. Monsters er en fin ballade, The Funeral er så bombastisk som Band of Horses blir på dette albumet og åpningssporet The First Song fenger fint med glidene gitarer med sprø lyd og en følelse av sommer.

De helt store låtene mangler altså, men de skulle ligge og lure rett rundt hjørnet.

Rating: 7/10