The Meters – Fire On The Bayou (1975, LP Reprise Records)

1) Out in the Country; 2)Fire on the Bayou; 3) Love Slip Upon Ya; 4) Talkin’ ‘Bout New Orleans; 5) They All Ask’d for You; 6) Can You Do Without?; 7)Liar; 8) You’re a Friend of Mine; 9) Middle of the Road; 10) Running Fast; 11) Mardi Gras Mambo

I august 1975 var  det klart for Fire On The Bayou. Cyrill Neville har blitt medlem siden sist og gruppa telte da fem medlemmer. Cyrill bidrar på congas og ikke minst med vokal. Han sørget for at gruppa nå hadde to gode vokalister. Allen Toussant produserte også denne gangen.

Albumet har et godt rykte blant funkfans og The Meters sjette album på seks år er en ok plate, som likevel  ikke klarer å leve opp til forventningene som de foregående albumene skapte. Det er fortsatt solide doser funk ala New Orleans her, men plata har et litt vel glossy lydbilde og en del anonyme låter. I perioder sklir musikken bare forbi. Når det er sagt; det er fin musikk også på Fire On The Bayou. Musiseringen er som vanlig upåklagelig og det er herlig soul og funk både her og der. Dessverre er det for lite av Leo Nocentellis gitar. Når han først harver funkgitar, som på tittelsporet, blir det full funkfest. Da når The Meters ekstatiske høyder.

Andre gode låter finner du i homagen til hjembyen, Talkin’ ‘Bout New Orleans, som er skitten og fin funk med herlig tekst om New Orleans. Andre spor blir mer middels, så som den lange instrumentalen Middle Of The Road, som virkelig lever opp til tittelen med sin blasse jazzfunk. Balladen You’re a Friend of Mine er ok, men heller ikke mer.

Som siste spor på plata gjør The Meters en herlig versjon av Frankie Adams og Lou Welsch sin Mardi Gras Mambo. Denne sangen var Art Neville, som medlem av The Hawkettes, med på å spille inn som 17 åring i 1954, på det som skulle bli den mest kjente versjonen av denne New Orleans klassikeren. Singelen ble utgitt på Chess Records og ble en lokal hit. Mardi Gras Mambo er en del av standardrepertoaret under Mardi Gras og har klassikerstatus i New Orleans. Ringen sluttes altså 21 år senere.; stilig rett og slett.

Litt blandet her altså, men er du hektet på The Meters er den verdt å ta med seg på grunn av høydepunktene.

Rating: 7/10