Butthole Surfers – Locust Abortion Technician (Touch & Go LP, 1987)

 1) Sweat Loaf; 2) Pittsburg To Lebanon; 3) Weber; 4) Hay; 5) Human Cannonball; 6) U.S.S.A; 7) The O-Men; 8) Kuntz; 9) Graveyard; 10) 22 Going On 23.

Et snaut år etter Rembrant Pussyhorse var våre venner klare med et nytt album, også denne gangen med en “spesiell” tittel.

Locust Abortian Technician er gruppas tyngste og mørkeste album. Uttrykket domineres av en flippete, punkdefinert noiserock. De avantgardistiske snubletrådene som la som et teppe over og under Rembrant Pusshorse er denne gangen flettet inn i et mer aggressivt og rett frem lydbilde. Slik sett fremstår plata som mer tilgjengelig enn forgjengeren, uten at mainstreamen er å se i nærheten.

På Locust er det fortsatt de fantastiske fire som utgjør Buttholes, i tillegg kommer den nye bassisten Jeff Pinkus. Dette er første plata hvor Haynes bruker Gibbytronics, en elektronisk bearbeiding av vokal som kan høres på flere spor til snodig effekt. Og som vanlig har de stått for produksjonen selv. Plata er innspilt i eget studio med en visstnok relativt fri flyt av kjemikalier. Mulig kjemikaliene hadde innflytelse på valget av å ta med låta Kuntz, en låt av en Thailandsk artist filtrert gjennom Gibbytronics som stikker ut som en sår tommel i resten av rabalderet. Merkelig.

Locust Abortian Technician er en drøy halvtime fokusert, mørk noiserock bygd på Sabbath riff (ref åpneren Sweat Loaf – en slags versjon av Sabbaths Sweet Leafe), hardcorevarianter, blues og, dypt der inne i slamret, psychedeliske motiv og tanker.

Plata inneholder noen av de mest klassiske og elskede av gruppas låter, så som nettopp Sweat Loaf, Human Cannonball og 22 Going on 23.

Tredje hiten på rad fra Butthole Surfers altså.

Ikke verst.

Rating: 8,5/10