Cheap Trick – In Color (Epic Records LP, 1977)

1) Hello There; 2) Big Eyes; 3) Downed; 4) I Want You To Want Me; 5) You’re All Talk; 6) Oh Caroline; 7) Clock Strikes Ten; 8) Southern Girls; 9) Come On Come On; 10) So Good To See You.

Kun åtte måneder etter debuten var Cheap Trick klare med et nytt album. Nielsen hadde en overflod av gode låter og gruppa var på hugget, så hvorfor ikke?

Ut av produsentstolen gikk Jack Douglas og inn kom Epics A&R mann og produsent Tom Werman. Werman produserte en haug med band som fikk stor kommersiell suksess. Jeg nevner i fleng; Ted Nugent, Blue Oyster Cult, Twisted Sister, Motley Crue, Molly Hatchet og mange flere. Werman var en typisk amerikansk hardrock produsent, med sans for radiospilling. Han befant seg med andre ord i den kommersielle enden av hardrock spektret. Werman gir da også In Color en solid dose av stjernestøvet sitt – soundet blir litt lettere og mer polert. Jeg synes det kler In Color godt. Det er ikke Cheap Trick enige i, og de har beklagets seg over resultatet senere. Så misfornøyde var de at gruppa i 1998 spilte inn hele stasen på nytt, denne gangen under oppsyn av Steve Albini. Resultatet har ikke blitt utgitt, selv om det har gått rykter om slipp flere ganger. Leter du lenge på internett kan du komme over i alle fall smakebiter av resultatet.

Coveret er verdt en kommentar. Her spiller gruppa på humoristisk vis på medlemmenes image; På fronten dandyene Zander og Petersson på hver sin kule motorsykkel. Og på baksiden? Nerden Nielsen og den hjelpeløse Carlos på hver sin moped – i svart hvitt. Kostelig.

 Musikalsk sett er In Color en videreføring av debuten. Fine rock- og poplåter med sterk binding til sekstitallets England, med drypp av amerikansk temporær hardrock. Miksen er superhektende. Og økonomien i dosen er perfekt for å sørge for en-gang-til effekten; ti låter på trettito minutter.

Det er ingen svake punkter på plata, som har en god blanding av rett frem hard rock (Hello There, You´re All Talk, Clock strikes Ten) og fengende pop (Southern Girls, Come On Come On, So Good To See You). I tillegg den mildt psykedeliske Downed og ikke minst beistet Big Eyes, kanskje den tøffeste rockeren gruppa noengang har festet til tape.

Og da gjenstår selvsagt I Want You To Want Me, sporet som skulle bli en av gruppas signaturlåter. På In Color har denne fantastiske sangen fått en merkelig lettvekt produksjon, nesten som noe Paul McCartney ville funnet for lett. Og da snakker vi som kjent lett. I Want You To Want Me kom først til sin rett på Live At Budokan.

Budokan? Ja, for selv om In Color ikke ble en storselger i USA i første omgang, ble Cheap Trick superstjerner i Japan med denne plata. Både I Want You to Want Me og Clock Strikes Ten ble hitsingler der, sistnevnte låt nådde faktisk førsteplass i Japan.

Rating: 8/10