Sergius Golowin – Lord Krishna von Goloka (Die Kosmischen Kuriere LP 1973)

1) Der Reigen; 2) Die Weisse Alm; 3) Die Hoch Zeit 

Sergius Golowin ble født i 1930 i Tsjekkia og døde i 2006 i Sveits. Mannen malte og skrev bøker og artikler om sine favorittema folklore og esoterisme. Han ga ut mer enn 40 bøker i sin levetid og bidro også i Walter Wegmullers skriverier om Tarot-kortene. Han hadde kontakt med Timothy Leary da denne var i sveitsisk eksil, var en bekjent av Martin «Tino» Schippert (grunnleggeren av sveitsisk Hells Angels) og ble portrettert av H.R. Geiger. Golowin var også mannen coveret på bak Ash Ra Tempel & Timothy Learys Seven-Up album.

På Lord Krishna von Goloka resiterer Golowin sine mytiske og narkotiske tekster med sval korbacking over musikk kreert av et kremlag tyske musikere.

Musikerne på dette albumet består nemlig av folk fra Wallenstein (Jerry Berkers, Jurgen Dollase og Jorg Mierke), den flagrende krautfolk duo Walter Westrupp og Bernd Withuser og selveste Klaus Schulze. Innspillingen av Lord Krishna von Goloka og Walter Wegmullers Tarot ble starten på et par produktive år for denne gjengen. Det skulle følge en rekke album under Cosmic Jokers navnet, dog uten deltagelse av Golowin og Wegmuller på disse skivene. Alt styrt av produsenten Rolf Ulrich Kaiser, en sentral figur i krautrockens historie. Han var mannen bak Ohr-labelen og prosjektet/labelen Cosmic Couriers.

Lord Krishna von Goloka er et nydelig album med spacekraut mot folkpsych, som er ekstremt vanedannende og nesten berusende i sin rene skjønnhet. Platen smaker av sol, mild fjelluft, stillhet og formelig skriker HIPPIE mot deg. Musikken er hovedsakelig akustisk basert – akustisk gitar, fløyte, piano, glockenspiel, tabla og bongo – badet i mellotron og floating perkusjon og keyboards.

Albumet består av tre spor, og domineres av de to tungvekterne Der Reigen på 17 minutter og Die Hoch-Zeit på 20 minutter.

Lord Krishna von Goloka er et krautrockmesterverk og en av tidenes beste psychedeliske innspillinger.

Cosmic chants indeed.

Rating: 9/10