Cheap Trick – All Shook Up (Epic LP, 1980)

1) Stop This Game; 2) Just Got Back; 3) Baby Loves To Rock; 4) Can’t Stop It But I’m Gonna Try; 5) World’s Greatest Lover; 6) High Priest Of Rhythmic Noise; 7) Love Comes A-Tumblin’ Down; 8) I Love You Honey But I Hate Your Friends; 9) Go For The Throat; 10) Who D’King

 Cheap Trick suste inn i åttitallet som superstjerner og ante lite om hvor problematisk dette tiåret skulle bli for gruppa. De forlot produsent Tom Werman og fikk ingen ringere enn George Martin til å produsere All Shook Up. Det høres jo ut som en perfekt kombinasjon; Beatles-nerdene Cheap Trick i kompaniskap med mannen som bodde i studio sammen med The Fab Four gjennom hele sekstitallet. Men så ble det altså ikke helt slik – All Shook Up er et skuffende resultat av dette samarbeidet.

All Shook Up var Cheap Tricks femte studioalbum på fire år og det er tydelig at det var  tynnet ut på låtlageret til Rick Nielsen. Det er for mange lettvintheter og uforløste låter her. Den herlige kombinasjonen av supercatchy poprock med delvis subtile og delvis dustete løsninger i tekster og arrangementer, er lite til stede på All Shook Up. Lyden av denne plata er for ofte lyden av opplagte løsninger, trauring boogie og standard hardrock. Produksjonen er også en skuffelse. I utgangspunktet skulle Cheap Trick og George Martin passe hverandre som hånd i hanske, men resultatet er sterilt og masete.

Men det er gode ting her og plata er ikke så mislykket som som de argeste kritikerne skal ha det til. Side 1 har flere gode låter. Åpneren Stop This Game er en fin poplåt med sedvanlig kremvokal fra Zander. Just Got Back følger fint opp, med sin snedige blanding av glam, Beatles- stikk og amerikansk hardrock. Can´t Stop It But I´m Gonna Try er også en godlåt, der den velter frem i midttempo med grusete gitarspill og en fin melodi. Siste vinner er World´s Greatest Lover, en ballade med stort arrangement og Zander som John Lennon. På denne er det eneste gang man kan si at samarbeidet med George Martin klikker helt på plass.

Resten av plata består av kavete hardrock uten en god melodi i mils omkrets. Det hele rundes av med den meningsløse perkusjonsvraltende Who´d Be King.

Den kommersielle suksessen var mindre denne gangen. Albumet nådde bare 24 plass i USA og 30 plass i Canada. Eneste singel fra plata som kom inn på hitlistene var Stop This Game, som stoppet på en 48 plass i USA.

Rating: 6/10