Butthole Surfers – Weird Revolution (Hollywood cd, 2001)

1) The Weird Revolution; 2) The Shame Of Life; 3) Dracula From Houston; 4) Venus; 5) Shit Like That; 6) Mexico; 7) Intelligent Guy; 8) Get Down; 9) Jet Fighter; 10) The Last Astronaut; 11) Yentel; 12) They Came In.

I 1998 har Butthole Surfers sitt neste album mer eller mindre ferdig, men After The Astronaut blir stoppet av plateselskapet (Capitol) og ser aldri verdens lys. Om du da ikke er villig til å grave rundt på internett, det kan hende du finner deler av albumet der. Men offisielt utgitt ble det aldri. Dermed røyk kontrakten med Capitol, og gruppa forsvant ut av bildet frem til august 2001, da de slapp sitt hittil siste studiealbum, Weird Revolution.

Weird Revolution er en fryktelig dårlig plate. Våre gamle helter forsøker seg på nye musikalske jaktmarker, det vil si de presterer å lage et helt album basert på hiphop beaten fra Pepper. Over tamme beats snakkesynger Haynes småslapt, helt uten å være i nærheten av å levere noe som kan sies å fenge eller inneha varige kvaliteter.

Det er ingenting på dette albumet som minner om primetime Butthole Surfers. Når man på The Shame Of Life samarbeider med nissen Kid Rock er vel i grunn det meste sagt. Dracula From Houston er nesten enda verre, der den velter frem som en parodi på gamle punks som hipper seg opp for MTV og kidsa. Ufattelig ille. Plata er full av en lei kombo av flaue heavyriff og tøntige hiphopbeats, som aldri går opp i et fornuftig hele.

Albumet ble ingen salgsuksess heller, og nådde kun 130. plass i USA.

Sånn gikk det altså med denne gjengen. Men la oss ikke glemme at Butthole Surfers var et av verdens beste band noen år på åttitallet. Det kan aldri tas fra dem. Og at de fortsatt kan være en artig liveopplevelse, selv om det ikke har kommet ny musikk fra gruppa siden 2001.

Rating: 1/10