Cheap Trick – One On One (Epic LP, 1982)

1) I Want You; 2) One On One; 3) If You Want My Love; 4) Oo La La La; 5) Lookin’ Out For Number One; 6) She’s Tight; 7) Time Is Runnin’; 8) Saturday At Midnight; 9) Love’s Got A Hold On Me; 10) I Want Be Man; 11) Four Letter Word.

Etter All Shook Up tok det nesten to år før Cheap Trick slapp et nytt album. Først i april 1982 kom One On One ut. Samarbeidet med George Martin holdt i bare en utgivelse, og ny mann i produsentstolen var ingen ringere enn Roy Thomas Baker. Baker hadde produsert de fleste av platene til Queen, og ikke minst de første fire albumene til The Cars. Det er lett å tenke at Cheap Trick var ute etter litt kommersielt stjernestøv fra Baker.

Bassist Tom Petersson sluttet i bandet i 1980 og etter diverse omveier endte Jon Brant opp som Cheap Tricks nye bassist. På One On One er det imidlertid Rick Nielsen som spiller bass på de fleste sporene. Det er vel derfor ansiktet til Jon Brant er delvis skjult på coveret?

På One On One lar Cheap Trick de fleste krumspring være, og konsentrerer seg om å klemme ut en pakke med rett frem rock musikk, med pop og hardrock legering. Med andre ord en retur til tiden rundt det første albumet. Dette lyder jo forlokkende, men det er problemer i tårnet også denne gangen.

For det første er lydbildet vel skinnende og nesten plagsomt rett i ansiktet . Det største problemet er trommesoundet, som ikke låter bra. Ett hvert forsøk på sving fra den fine trommisen i bandet, Bun E. Carlos, skusles vekk under elektroniske pålegg på alt slagverk. Tidstypisk ja vel, men ikke noe bedre av den grunn. I tillegg oppleves låtmaterialet ujevnt og et stykke unna gullstandarden Nielsen er i stand til. Det beste på One On One er likevel herlig Cheap Trick musikk; If You Want My Love er en av låtene Nielsen er mest stolt av å ha skrevet – og det er lett å forstå, en deilig ballade med varig melodi. One On One er en solid rocker med AOR-polish og She´s Tight har en fin melodi, selv om teksten er håpløs. Lookin Out For Number One nærmer seg heavy metal, men fungerer bra.

Cheap Trick er best når det holder seg det de kan best. På låtene som nærmer seg new wave, eksempelvis Saturday At Midnight og I Want Be Man, fungerer det mye dårligere.

Cheap Trick som Devo er ikke sjarmerende.

Rating: 6,5/10