Cheap Trick – Busted (Epic LP, 1990)

1) Back ‘n’ Blue; 2) I Can’t Understand It; 3) Wherever Would I Be; 4) If You Need Me; 5) Can’t Stop Fallin’ Into Love; 6) Busted; 7) Walk Away; 8) You Drive, I’ll Steer; 9) When You Need Someone; 10) Had To Make You Mine; 11) Rock’n’Roll Tonight; 12) Big Bang.

Suksessen fra Lap Of Luxury  skulle selvsagt følges opp, og inn i studio bar det med et knippe konforme, kjedelige låter og nok en gang med Richie Zito som produsent. Og jammen om ikke Cheap Trick klarte det kunststykke å lage en enda kjedeligere plate enn Lap Of Luxury. I grunnen står de hule låtene godt til den voldsomme, oppblåste produksjonen. Her høre vi virkelig lyden av tomme tønner ramle sammen. Det er rett og slett ingenting igjen av det originale Cheap Trick. Ikke et snev av powerpop, Beatles, humor, hardrock, syke tekster – alt er borte. Vi står igjen med et hjelpeløst MOR-album, som kun har som målsetting å fenge massene. Og misforstå meg rett; jeg har ingenting imot å tilfredsstille massene, men gjør det med stil og innhold da mann. Dette er nedrige saker.

Er det ingen forsonende elementer her da? Tja, på Walk Away gjester selveste Chrissie Hynde, og hennes stemme kan løfte hva som helst . Det gjør hun da også her, med flotte vokale bidrag på denne ganske greie (nå er jeg snill) balladen. Hynde tilfører plata et snev av sjel og inderlighet som gjør godt. På You Drive, I´ll Steer korer Russel Mael, og selv om du ikke hører akkurat det om du ikke vet det, så orker jeg å høre den låta noen ganger.

Jeg hadde forhåpninger til versjonen av Roy Woods Rock ´n´ Roll Tonight, de gjorde jo en super av versjon av hans California Man tidlig i karrieren. Men her lykkes de ikke, det blir traurige greier.

Det beste sporet fra disse innspilingene er bonusporet på den japanske utgaven, Big Bang. Her er det gode, gamle Cheap Trick som snakker med oss. En rocker med Beatles drag, deilig.

Busted klarte ikke å gjenta den kommersielle suksessen fra forrige album, og stoppet på 44. plass på de amerikanske hitilstene, Og selv om singelen Can´t Stop Fallin Into Love nådde 12. plass, valgte Epic å droppe gruppa. Dermed stod bandet uten kontrakt, og det skulle gå fire år før neste album kom.

Rating: 2/10