Cheap Trick – Music For Hangovers (Cheap Trick Unlimited cd, 1999)

1) Oh Claire; 2) Surrender; 3) Hot Love; 4) I Can’t Take It; 5) I Want You To Want Me; 6) Taxman, Mr. Thief; 7) Mandocello; 8) Oh Caroline; 9) How Are You?; 10) If You Want My Love; 11) Dream Police; 12) So Good To See You; 13) The Ballad of T.V. Violence; 14) Gonna Raise Hell

I 1998 ble Cheap Tricks fire første album nyutgitt på cd, remasteret med bonuspor. I denne anledning fant gruppa ut at de skulle fremføre disse albumene i sin helhet over fire kvelder. Ett album pr kveld, som første del av av hver av de fire konsertene. Cheap Trick booket The Metro i Chicago og lot det være fest for fansen over fire kvelder.

Et utdrag av konsertene ble utgitt i 1999, under tittelen Music For Hangovers, og at det var fest for fansen er det liten tvil om, stemningen er upåklagelig. Det er jo også et fantastisk materiale gruppa har å ta av fra denne perioden. Det er ikke mange svake øyeblikk på Cheap Trick, In Color, Heavens End og Dream Police.

Superfan Billy Corgan (Smashing Pumkins) gir Cheap Trick velfortjent hyllest i linernotes og bandet spiller med stor energi, og er i fin form. Billy Corgan er også med på scenen, han spiller på klassikeren Mandocello.

Men, og her er det et ganske stort men; lyden er ikke så god som den burde være. Vi snakker ikke bootleg nivå, men det låter ubalansert og det blir tidvis slitsom lytting. Bassen rumler, gitarene blir for «tynne» og spisse, vokalen får en merkelig ekkoeffekt tidvis, og når volumet ikke kan nå de høydene hjemme i stua som på konserten, blir det litt skuffende. Hør for eksempel på Dream Police – ikke bra. Og så på den knalllåta da, uff. Og når vi endelig skulle få høre drageren Gonna Raise Hell i livetapning er det synd at det ikke er bedre lyd. For det er, tross alt, lett å høre at her drar Cheap Trick skikkelig til.

Og dermed blir ikke Music For Hangovers en skive du plukker frem for ofte.

Og det er synd, for det er ingen tvil om at det er et revitalisert Cheap Trick som er på scnenen. Gruppa hadde bak seg to gode album i Woke Up With A Monster og Cheap Trick II, og de var garantert klare for å gruse hjemmepublikummet sitt.

Rating: 5/10