Cheap Trick – Silver (Cheap Trick Unlimited 2cd, 2001)

1) Ain’t That A Shame; 2) I Want You To Want Me; 3) Oh, Candy; 4) That 70’s Song; 5) Voices; 6) If You Want My Love; 7) She’s Tight; 8) Can’t Stop Fallin’ Into Love; 9) Gonna Raise Hell; 10) I Can’t Take It; 11) Take Me To The Top; 12) It All Comes Back To You; 13) Tonight It’s You; 14) Time Will Let You Know; 15) World’s Greatest Lover; 16) The Flame; 17) Stop This Game; 18) Dream Police; 19) I Know What I Want; 20) Woke Up With A Monster; 21) Never Had A Lot To Lose; 22) You’re All Talk; 23) I’m Losin’ You; 24) Hard To Tell; 25) Oh, Claire; 26) Surrender; 27) Just Got Back; 28) Day Tripper; 29) Who D’ King

I anledning sitt 25 års jubileum som band klinte Cheap Trick til med en storstilt fest i hjembyen Rocford, Illinois 28 august 1999 i Davis Park. Og det hele ble behørig dokumentert på cd og dvd.

Silver er er en mektig opplevelse, og det er ikke fritt for at man er mett etter en sammenhengende gjennomspilling av hele stasen, på tilsammen to timer og tyve minutter – det er MYE Cheap Trick i en dose. Samtidig er det en ganske så herlig dokumentasjon av en lang karriere, spilt inn på hjemmebane og med kjente og ukjente gjester på plass.

Cheap Trick tar for seg hele produksjonen sin her, og spiller minst en sang fra hvert av sine studioalbum. Og ja, det betyr at kalkunene The Doctor, Lap Of Luxury og Busted er representert. Men samtidig er det jo da også en latterlig lang liste med fine og orginale Cheap Trick låter, og det er interessant å høre låter fra åtti og nittitallet live for første gang på cd. Og når låtene fra de svakere albumet er plukket med omhu og arrangert og spilt her uten de verste åttitallsblemmene på plass, glir det hele svært så fint hele veien. Gruppa legger inn litt variasjon gjennom en fin akustisk pause midtveis, med neddempet fremføring av perler som I Can’t Take It (Next Position Please), It All Comes Back to You (Cheap Trick II), og Tonight It’s You (Standing on the Edge). Og hør om ikke Take Me To The Top, fra utskjelte The Doctor, gjør seg riktig så bra i akustisk tapning. Selv om Nielsen kunne spart seg for kommentaren » Who said The Doctor was a bad album?» – Øhh, det gjorde cirka hele verden, fans og kritikere i like stort monn.

I tillegg til materiale fra egne album nikkes det selvsagt med hatten til Beatles og John Lennon. Vi får versjoner av Day Tripper og I´m Losing You, og Cheap Trick gjør ingen skam på disse. Også Big Star får en hilsen, gjennom That 70 Show, som er en bearbeiding av deres klassiker In The Street.

Familiemedlemmer er godt representert, datter av Robin, Holland Zander dukker opp og synger duett med pappa på Time Will Let You Know. Og sønnene til til Rick spiller henholdsvis trommer og gitar på flere sanger. Av mer kjente gjester må Slash (som knekker til på You´re All Talk), Billy Corgan (Smashing Pumpkins) og Art Alexis (Everclear) nevnes. Tidlgere bassist Jon Brant dukker også opp, og spiller bass på to låter fra One On One albumet.

Og denne gangen låter det fint hele veien, langt bedre enn på Music For A Hangover. God lyd, stor stemning og en haug gode låter. Skal du bare ha to live album med Cheap Trick bør du velge Silver og At Budokan.

Rating: 7/10