Cheap Trick – Sgt Pepper Live (Cheap Trick Unlimited cd, 2009)

1) Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band; 2) With A Little Help From My Friends; 3) Lucy In The Sky With Dia­monds; 4) Getting Better; 5) Fixing A Hole; 6) She’s Leaving Home; 7) Being For The Benefit Of Mr. Kite!; 8) Within You Without You; 9) When I’m Sixty-Four; 10) Lovely Rita; 11) Good Morning Good Morning; 12) Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (reprise); 13) A Day In The Life; 14) Medley: Golden Slumbers / Carry That Weight / The End.

I anledning av 42 års dagen for utgivelsen av Sgt Peppers Heart Club Band, fremførte Cheap Trick hele albumet live, med gjestemusikere og stort orkester. Så kan man jo lure på om det er noe spesielt med et 42 års jubuleum, men slik ble det altså. Konsertene, som fant sted på Las Vegas Hilton over en fjorten dagers periode i september 2009, ble supplert med noen av Cheap Tricks største hitlåter. I august 2009 ble det utgitt en dvd og en cd fra konsertene. På cden fikk vi hele Stg Pepper fremført i rekkefølge, med et lite påheng av Golden Slumbers/Carry That Weight/The End fra Abbey Road. Ingen ringere enn Geoff Emerick stod for teknikken på utgivelsene, noe som sikkert må ha gitt frosker i skoa på våre venner. Emerick var som kjent tekniker på blant annet Sgt Pepper, og jobbet også på Revolver og Abbey Road.

Sgt Pepper Live er et helt ok dokument over en konsert det sikkert hadde vært gøy å bevitne, men som selvstendig utgivelse gir den ikke det helt store utbyttet. Cheap Trick og gjester spiller selvsagt kompetent, men tilfører vel strengt tatt ikke materialet noe spesielt. Og hvordan skulle det egentlig være mulig? Sgt Pepper er et så gjennomdefinert og ikonisk album at orginalen er en sentral del av DNAet i populærmusikken. De aller fleste versjoner får dermed lett et karaokeaktig preg. Og så også her, selv om det er stilig når Robin Zander dra frem sin indre Lennon. Om vi noengang var i tvil om Zander ønsket å være Lennon eller McCartney kan vi i alle fall slå fast at han er klart best som Lennon. På Lovely Rita får gruppa hjelp av Joan Osborne, uten at det tilfører noe særlig fra eller til.

Stg Pepper Live er rett og slett Cheap Trick som spiller Beatles, deres største forbilder. Det gjør de selvsagt bedre enn de aller fleste, uten at det skapes noe nytt eller spesielt varig.

Men det var sikkert heller ikke meningen, dette er en hyllest, hverken mer eller mindre.

Rating: 5/10