Cheap Trick – Sex, America, Cheap Trick (Epic 4cd box set, 1996)

I 1996 slapp Epic et fire cds bokssett med Cheap Trick. Den staselige boksen inneholder 64 spor og en fin liten bok, med bandets historie og medlemmenes kommentarer til en del av materialet som er med her.

Sex, America, Cheap Trick inneholder de fleste av gruppas mest kjente sanger, i tillegg til masse snadder for fansen. Her finnes hele 30 sjeldene opptak, i form av liveopptak, singleversjoner, b-sider fra singler som ikke har vært på album, sanger som har vært gitt til soundtracks og demo-innspillinger. Mye interessant her, men disse opptakene fordrer selvsagt at du kjenner gruppas katalog og historie. Sex, America, Cheap Trick er ikke stedet å begynne for de som ikke har vært bort i Cheap Trick før. Da bør man heller kjøpe The Essential Cheap Trick (Epic 2cd, 2004) og samtidig raske med seg de tre første albumene.

På den første discen, som dekker Cheap Tricks første år, finner vi den tidligere uutgitte Lovin´ Money, som ikke gjør seg bort i det hele tatt. Det samme gjelder Fan Club, i en syv minuter lang demoversjon fra november 1975. Her er også noen tidlige liveopptak fra The Whiskey i L.A. sommeren 1977, blant annet en lang, herlig versjon av Dylans Mr Henry og en versjon av Jeff Lynnes Down On The Bay.

Disc to fortsetter den kronologiske gjennomgangen av gruppas karriere, og inkluderer noen fine liveopptak fra 1978, av blant annet I Want You To Want Me og Clock Strikes Ten. Og ikke minst en versjon av Velvets Waitin´For The Man/Heroin, sunget av Tom Petersson.

Disc tre har flere demoinnspillinger fra 1980 og 1981 som tidligere ikke har vært utgiit, blant andre I´m The Man, Born To Raise Hell og ikke minst den smule balladen Ohm Sweet Ohm.

På disc fire faller kvaliteten, vi er inne i bandets verste periode (The Doctor og alt det der vettu). Men det er gøy å høre deres store forbilde Roy Wood synge med på Money Is The Route Of All Fun, innspilt etter det som beskrives som en lang ettermiddag på en pub i Battle, England.

Mye å finne for den dedikerte her altså.

Rating: 7/10