Amon Duul II – Live In London ( United Artist LP, 1973)

1) Archangels Thunderbird; 2) Eye-Shaking King; 3) Soap Shop Rock; 4) Improvisation; 5) Syntelman’s March Of The Roaring Seventies; 6) Restless Skylight – Transistor Child; 7) Race From Here To Your Ears

16. desember 1972 spiller Amon Dull II konsert på The Greyhound Club i London, foran et entusiastisk publikum. Gruppa hadde opparbeidet seg et navn i undergrunnskretser i England, mye takket være DJ John Peel og deres vennskap med spacerockerne i Hawkwind. Amon Dull II passet godt inn i Hawkwinds Notting Hillvibb, som var kjennetegnet av et avsluppet forhold til kjemiske substanser, et hippieliv med en viss in-your-face holdning, og ikke minst tung, jambasert rock.

Konsertopptaket som ble utgitt som Live In London ble tatt opp under gruppas andre turne i UK. Plata ble etter sigende utgitt for å oppfylle kontrakten med United Artist. Karrer og Weinzierl hadde sikret gruppa en kontrakt med Nova i Tyskland og Atlantic i USA og UK og ville bli ferdige med den gamle platekontrakten.

Besetningen på dette opptaket var en klassisk Duul II besetning, med John Weinzierl (gitar, sang), Chris Karrer (gitar, sang, fiolin, saksofon), Lothar Meid (bass,sang), Falk-U. Rogner (keyboards, synth), Renate Knaup-Krötenschwanz (sang) og både Daniel Fichelscher og Peter Leopold på trommer. Både Carnival In Babylon og Wolf City var utgitt før konserten 16 desember 1972, men det er ikke spor av disse to albumene på Live In London. Det er mulig nyere materiale ble fremført, men ikke prioritert på enkeltalbumet som ble utgitt, for her er det kun materiale fra Tanz Der Lemminge og Yeti. Og det er for så vidt greit, det er fint å høre sanger fra disse to klassikerne live – med god lyd.

Det er litt overraskende å høre hvor tro til studioversjonene materialet fra Yeti er her, jeg hadde forventet at uttrykket ville være mer utflytende og jammete live. Slik er det ikke, men jammen om det ikke er betydelig kraft i Live In London! I den grad du var i den minste tvil får du her bekreftet at Amon Dull II i 1972 var et tungt, fett rockband med klare innslag av spacerock, hard rock og progressive elementer, alt dyppet i gruppas sære, tyske særpreg av kantete rockfantasier, avantgarde blikk og opprør mot en lei tysk fortid.

Materialet fra Yeti åpner ballet, med trippelhooken Archangels Thunderbird- Eye Shaking King – Soap Shop Rock. Tre krautrock-klassikere på rappen, som får deg til å smile fårete og kjenne kraften av dette unike bandet, på halen av rockens supernova 65-73. Side to med Syntelman’s March Of The Roaring Seventies-Restless Skylight -Transistor Child -Race From Here To Your Ears, alle fra Tanz Lemminge er også vel verdt å lytte til. Materialet fra Tanz Der Lemminge har fått nye arrangementer her, som funker fint.

Plata ble mikset og editert i studio før utgivelse, uten at dette ødelegger opplevelsen av å være på konsert.

Rating: 7/10