Alice Cooper – Lace And Whiskey (Warner Brothers LP, 1977)

1) It’s Hot Tonight; 2) Lace And Whiskey; 3) Road Rats; 4) Damned If You Do; 5) You And Me; 6) King Of The Silver Screen; 7) Ubangi Stomp; 8) (No More) Love At Your Convenience; 9) I Never Wrote Those Songs; 10) My God

Et snaut år etter Goes To Hell var Alice tilbake med et nytt album. På Lace And Whiskey hadde han med seg samme band som sist, og Bob Ezrin satt fortsatt i produsentstolen. Cooper, Wagner og Ezrin samarbeidet om låtskrivingen denne gangen. Parallelt med «rollen» som Alice Cooper var mannen opptatt med å leve livet som Hollywoodstjerne. Han deltok på talkshows, spilte golf med filmstjerner og oppførte seg ellers tilsynelatende som en vanlig mann med et uvanlig yrke. Under lå selvfølgelig alkoholisme og rusproblemer og lurte.

Lace And Whiskey var nok et konseptalbum, denne gangen med karakteren Maurice Escargot i hovedrollen. Escargot var en forfyllet poltiinspektør, og Alice bygde et storslagent sceneshow også for denne plata. I forkant av albumet kom singelen You And Me, den tredje balladen på rad som ble sluppet i forkant av et Alice album. Også denne gangen ble det en hit ut av det, med  9 plass på singellistene i USA. Men nå gikk kvalitetsalarmen for alvor. You And Me var Barry Manilow-style easy listening, umulig å forsvare selv for oss som hadde sans for Only Women Bleed og I Never Cry. Resten av albumet viste seg også å være en svært blandet affære og Alice sitt svakeste album så langt.

Det begynner for så vidt bra, og Lace And Whiskeys beste låter ligger etter hverandre som perler på en snor på side 1. Åpnerer It’s Hot Tonight er en rufsete rocklåt med tungt gitarspill og Alice i god form. Deretter følger tittelsporet, også denne i rockleia med en helt ok melodi – den står seg. Deretter følger albumets suverene høydepunkt, Road Rats er den beste låten Alice lagde i perioden fra 1976 og frem til det tidlige åttitall. En fet rocker, med tekst som hyller roadiene til Alice, de som sørget for at det ble show hver kveld. Road Rats er en Alice klassiker og lett blant mannen 15 beste låter.

Etter dette trekløveret med solide rocklåter er det imidlertid så godt som slutt. Resten er en mislykket miks av mor ballader, femtitalls rock (en versjon av Ubangi Stomp som ikke går noen steder) og showtunes. Man kan saktens lure på hva som foregikk. Det er et gjennomgående kjedelig materiale som ikke hekter og som får en til å lure på hvordan det er mulig å gå fra Billion Dollar Babies til dette i løpet av få år. Dermed ender Lace And Whiskey  opp som et mislykket album, de tre innledende høydepunktene til tross; tre ørner kan ikke redde syv kalkuner.

Albumet ble heller ingen stor kommersiell suksess, med 42 plass i USA og 33 plass i England som bestenoteringer.

Rating: 4/10