The Apples In Stereo – Electronic Projects For Musicians (Simian Records/Elephant 6/ Yep Roc Records cd, 2008)

 1) Shine (In Your Mind); 2) Thank You Very Much; 3) Onto Something; 4) Man You Gotta Get Up; 5) The Golden Flower; 6) Avril En Mai; 7) Hold On To This Day; 8) The Oasis; 9) On Your Own; 10) Other; 11) So Far Away; 12) The Apples Theme Song; 13) Stephen Stephen; 14) Dreams

I april 2008 slapp Simian Records og samarbeidspartnere et nytt album med The Apples In Stereo. Electronic Projects For Musicians var riktignok en samling sanger som med noen unntak hadde vært utgitt før, men da som regel på «hemmelige» steder, som bonus flexidisc, ekstraspor på japanske utgaver og annet. Plata var en slags oppfølger til Science Faire fra 1996, som hadde tatt for seg lite tilgjengelig materiale fra gruppas tidlige år.

Electronic Projects samlet det meste, men dessverre ikke alt, av vanskelig tilgjengelig materiale fra perioden 1995 til 2008. Det manglet spor fra Epene Look Away + 4 og Let’s Go. Det er mulig at det var rettighetsproblemer som lå bak, men sangene derfra burde ha vært med.

Tre av sporene hadde ikke vært utgitt tidligere. The Apples Theme Song var en snutt som dukket opp da man åpnet nettsiden til gruppa. Den var ikke akkurat substansiell i sin overtrivielle munterhet og var heldigvis unnagjort på et drøyt minutt. Stephen Stephen var deres hyllest til Stephen Colbert, programlederen for The Colbert Report. Sikkert morsomt å høre på showet da eplene fremførte den der, men den hadde ikke mye å by av varig verdi.  Dreams derimot, der hadde man en perle. Det var en uutgitt låt fra innspillingen av Tone Soul Evolution. En smul, uptempo ballade, som definitivt hadde fortjent en plass på det albumet. Det var også gitt plass til to spor som opprinnelig hadde fulgt med som bonus på en single som fulgte med samme album. Man You Gotta Get Up var middels fuzzpop, mens The Golden Flower var deilig, sval poppsykedelia; en perle! Det samme kan sies om slackerpsykedeliaen i So Far Away, som opprinnelig var å finne som b-side på en singel utgitt i UK.

On Your Own hadde kun vært å finne på en promo cd-r tidligere. Den var ikke blant gruppas største øyeblikk, en enkel popsang badet i fuzz, ikke langt unna materialet på Velocity Of Sound. Other var hentet fra Velocity Of Sound, nærmere bestemt som bonus på den japanske utgaven. Men mye til låt var den ikke, der den humpet frem på noe som var tett på en ikke-melodi.

Shine (In Your Mind) og Thank You Very Much var opprinnelig å finne som bonuspor på den japanske utgaven av Fun Trick Noisemaker. Shine var en helt ok poplåt, mens Thank You var lite mer enn en skisse. Onto Something var hentet fra en spilt singel med Sportsguitar og var hyggelig nok gitarpop av tiden, men heller ikke mer.

The Discovery Of A World Inside The Moone var representert med to bonusspor i akustisk tapning. Det var morsomt å høre gruppa i en slik setting, og både Hold On To This Day og The Oasis var småpen visepop.

Electronic Projects For Musicians var rettet mot komplettister, og var grei underholdning for de virkelig interesserte. De som har et mer avslappet forhold til The Apples In Stereo kan trygt prioritere de ordinære studioplatene.

Rating: 6/10