Anthrax – Attack Of The Killer B’s (Megaforce cd, 1991)

1) Milk; 2) Bring The Noise; 3) Keep It In The Family (live); 4) Startin’ Up A Posse; 5) Protest And Survive; 6) Chro­matic Death; 7) I’m The Man ’91; 8) Parasite; 9) Pipeline; 10) Sects; 11) Belly Of The Beast (live); 12) N.F.B. (Dallab­nikufesin)

Sommeren 1991 ga Anthrax ut en versjon av Public Enemys Bring The Noise. De fikk hjelp av Chuck D fra folkefiendene, og den ble en liten hit. Siden har dette møtet mellom hiphop og metal blitt stående som noe av det aller beste innen den vanskelige sjangeren rapmetal. Anthrax og Public Enemy dro også på turne, hvor de  fremførte Bring The Noise sammen, i tillegg til egne opptredener. Det må ha vært intense saker!

Bring The Noise var også med på Attack Of The  Killer B’s, som Anthrax ga ut omtrent samtidig med Bring The Noise. Killer B’s samlet forskjellig rusk og rask fra årene 1989-1991.

I tillegg til Bring the Noise var I’m The Man å finne i tilnærmet hiphop-drakt. I’m The Man 91 ble opprinnelig utgitt på singel i 1987 og fremstod her i ny drakt. Tre spor fra EPen Penikufesin – si det baklengs – som kun hadde vært utgitt utenfor USA var også inkludert; Pipeline var en versjon av den gamle surfklassikeren til The Chantays fra 1962 (du har den ikke sant?). Anthrax tilførte ikke den noe spesielt. Sects var en Trust-cover, som Anthrax kom godt og punkete fra, og Parasite var selvsagt en versjon av Kisslåten fra Hotter Than Hell. Dessverre falt den moderne metalversjonen flatt til marken. Bedre var de to Stormtroopers Of Death låtene, både Milk og Cromatic Death var fet metal. Stormtropper Of Death var hobbybandet til Scott Ian og Charlie Benante, som de hadde sammen med tidligere Anthraxbassist Dan Lilke. Lilke sluttet som kjent i Anthrax etter debuten.

Det var også plass til to konsertopptak. Keep It In The Family og Belly Of The Beast ble tatt opp under Persistence Of Time-turneen, og originalversjonene var å finne på dèt albumet. Begge ble gjort i greie versjoner, uten at livet ditt blir spesielt mye dårligere uten. Morsommere da var den «følsomme» powerballade-parodien N.F.B. (Dallab­nikufesin). Her ble en grusom sjanger tullet med på morsomt vis.

Både hits & misses her altså, hvor cowboy mot metal varianten Startin’ Up A Posse var fryktelig, selv om teksten var en velment kritikk av Tipper Gores våte sensurdrømmer. Versjonen av Discharges Protest And Survive var mye bedre og fikk meg til å tenke at et cover album med punklåter hadde kledd Anthrax..

Attack Of The Killer B’s gjorde det bra kommersielt, med 27. plass i USA og gullplate i UK. Grammynominasjon ble det også, for andre året på rad.

Rating: 6/10