Aerosmith  – Rockin’ The Joint (Columbia cd, 2005)

1) Beyond Beautiful; 2) Same Old Song And Dance; 3) No More No More; 4) Seasons Of Wither; 5) Light Inside; 6) Draw The Line; 7) I Don’t Want To Miss A Thing; 8) Big Ten Inch Record; 9) Rattlesnake Shake; 10) Walk This Way; 11) Train Kept A-Rollin’

Rockin’ The Joint var Aerosmiths femte konsertalbum, og ble utgitt i oktober 2005. Innspillingene var hente fra en konsert på The Joint i Las Vegas Hard Rock Cafe, fra januar 2002. Hvorfor det gikk tre og et halvt år fra innspilling til utgivelse vites ikke, men en kan anta at utgivelsen ble utsatt for å ikke forstyrre interessen for Honkin’ On Bobo, som ble utgitt i 2004.

Uansett, sett i lys av Honkin’ On Bobos nostalgiske bluesrock, passet det bra at Rockin’ The Joint ble oppfølgeren. Rockin’ The Joint hadde nemlig også et tilbake til røttene utgangspunkt, med stort overtall av gamle låter og et omslag som sendte tankene til et litt slitent lokale fra syttitallet, med moralsk tvilsomme kvinner i salen og Aerosmith på scenen. Det var selvsagt en illusjon; innspillingene var fra Las Vegas, av femtiåringer med feite bankkonti, helseproblemer og solid avstand til slit på små klubber.

Når det er sagt, må det tillegges at Aerosmith var i form denne kvelden, og koste seg med gamle klassikere og et entusiastisk publikum. Det ble musisert med stor entusiasme og overraskende røff tilnærming. Det svingte på en helt annen måte enn på de foregående studioalbumene, og viste at gruppa fortsatt hadde det inne på en god kveld. Så var det  ikke på noe som helst vis epokegjørende eller skjellsettende, men gøy var det. I tillegg hadde man klart å holde det innenfor rimelighetens rammer, med en spilletid på femtiåtte minutter.

Aerosmith gynget gjennom favoritter som Same Old Song And Dance, Draw The Line og Walk This Way, som alle skapte liv i luka, men hadde også gjort plass til også «deep cuts» som No More No More og Seasons Of Wither, fra henholdsvis Toys In The Attic og Get Your Wings.

Gruppa tok også veien innom noen nyere låter. I Don’t Want To Miss A Thing var noe av det minst interessante Aerosmith noen gang rotet seg bort i, og var hinsides redning også på en god kveld. Nok et bevis på at Diane Warren skulle hatt besøksforbud hos gruppa. Bedre da var Beyond Beautiful, åpningssporet fra Just Push Play. Den fungerte godt live, fremført uten all verdens elektroniske pålegg og i bluesrock-tapning.

Aerosmith tippet også hatten til Peter Green og Fleetwood Mac, med en lang, seig versjon av Rattlesnake Shake. Denne brillefine låten var opprinnelig å finne på Fleetwood Macs tredje album, Then Play On. Et album som ganske så sikkert hadde stor innflytelse på et ungt Aerosmith.  På Rockin’ The Joint skled den fint på plass etter grisevisa Big Ten Inch Record, låten hvor Aerosmith for første og eneste gang forsøkte seg på jumpblues.

Rockin’ The Joint var trivelig, men ikke uunnværlig album. Skal du høre Aerosmith live bør du fortsatt begynne med Live! Bootleg fra 1978.

Rating: 6,5/10