Marvin Gaye & Mary Wells – Together (Motown LP, 1964)

 1) Once Upon A Time; 2) Deed I Do; 3) Until I Met You; 4) Together; 5) (I Love You) For Sentimental Reasons; 6) The Late, Late Show; 7) After The Lights Go Down Low; 8) Just Squeeze Me (But Don’t Tease Me); 9) What’s The Matter With You Baby; 10) You Came A Long Way From St. Louis

Marvin Gaye skulle komme til å spille inn mange duett-album med Motowns kvinnelige stjerner. Først lagde Mary Wells og Kim Weston hvert sitt album med Gaye, før Tammi Terrel ble partner på flere plater. På syttitallet spilte han også inn et album med Diana Ross. Sjefen i Motown, Berry Gordy Jr, så det som et smart trekk å sette sine mannlige og kvinnelig stjerner sammen. Det økte eksponeringen for begge artistene, og løftet særlig frem den som var minst synlig i markedet.

I tilfelle Marvin Gaye og Mary Wells var nok tanken at Marvin skulle få drahjelp av Mary Wells. Marvin hadde flere større og mindre hits i 1963 og 1964, men så langt hadde ingen av albumene markert seg på  salgslistene. Unge Mary hadde hatt en stor slager med klassikeren My Guy, og hun trakk med seg Marvin inn på albumlistene. Together nådde 42. plass og singelen Once Upon A Time/What’s The Matter With You Baby gjorde det bra på både pop og r&b listene.

Suksess til tross, det var vanskelig å påstå at Together var noe særlig til album. Det var lite i løpet av den snaue halvtimen med musikk som gjorde virkelig inntrykk. Plata inneholdt pop, show tunes og easy listening. Det var ingenting som nådde singlene til de involverte til anklene. Marvin hadde tross alt klemt ut rekka Stubborn Kinda Fella – Hitch Hike – Pride And Joy – Can I Get A Winess, og Mary hadde levert My Guy. Together inneholdt stort sett kjedelig voksenpop, som riktignok ble reddet sånn noenlunde av to sterke vokalister som trivdes i hverandres selskap, selv om de ikke hadde all verden å jobbe med.

De to stod godt til hverandre, med Marvin som den unge hunken og Mary den vakre jenta fra nabolaget. Særlig på Until I Met You løftet de hverandre, og det var noe dypt rørende ved måten Mary sang «Marvin» på. Puuh! Noe av det samme stemningen fantes i r&b-varianten What’s The Matter Baby, som også hadde et stilig  blåser-arrangement. Det var synd at ikke mer av materiale hadde samme løft og sødme. En låt som kan stå som representant for flere spor er Sentimental Reasons, som låt som husmorpop cirka 1959, da rocken var i ferd med å dø for første gang og glatt MOR overtok for noen år.

Det skal legges til at gjennomførte soulalbum fortsatt var et sjeldent skue i 1964. Både pop og soul hadde et  stykke å gå før alt eksploderte i 1965 og 1966.

Rating: 5,5/10