Marvin Gaye and Tammi Terrell  – You’re All I Need (Motown LP, 1968)

 1) Ain’t Nothing But The Real Thing; 2) Keep On Lovin’ Me Honey; 3) You’re All I Need To Get By; 4) Baby Don’t Cha Worry; 5) You Ain’t Livin’ Till You’re Lovin’; 6) Give In, You Just Can’t Win; 7) When Love Comes Knocking At My Heart; 8) Come On And See Me; 9) I Can’t Help But Love You; 10) That’s How It Is (Since You’ve Been Gone); 11) I’ll Never Stop Loving You; 12) Memory Chest

Da You’re All I Need To Get By ble utgitt i august 1968 var Tammi Terrell alvorlig syk. Innspillingene på plata stammet fra 1966 og 1967. I likhet med forgjengeren var også dette albumet spekket med hits, og fortsatt med Ashford & Simpson som sentrale låtskrivere. You’re All I Need var bygd på samme lest som United, der et knippe sterke singler ble spedd ut med mer typiske albumspor. Også denne gang ble totalen ett godt album, selv om United kanskje var hakket vassere.

I tillegg til Ashford & Simpson var Harvey Fuqua og Johnny Bristol involvert i låtskriving og produksjon. Plata hadde den typiske lyden av Motown 1967-68. Det betød funky soulpop spilt av de fenomenale musikerne i The Funk Brothers, kor, strykere og tidvis store arrangementer.

De to store hitlåtene var albumets beste spor. Selv om hverken Ain’t Nothing But The Real Thing eller You’re All I Need To Get By nådde helt opp til de ekstatiske høydene til Ain’t No Mountain High Enough, holdt begge topp, klassisk Motown-nivå. Ain’t Nothing But The Real Thing var en uimotståelig, frekk kjærlighetssang, som baserte seg på det pirrende samspillet mellom Marvin og Tammi, der det uskyldige ble krydret med det bevisst sensuelle. You’re All I Need To Get By var heller ikke snau, med en dobbeltbunnet tekst, som kunne leses både som tosomhetens kjærlighetserklæring og en gospel med hyllest til The Lord. Det skapte en livsbejaende stemning, som Gaye og Terrell tok godt vare på. Ain’t Nothing But The Real Thing gikk til 8. plass på Billboard Topp 100 og ble også en hit i UK.  You’re All I Need To Get By gjorde det enda bedre med henholdsvis 7. og 1. plass, og i tillegg fem strake uker som nr. 1 på soullisten.

Den tredje singelen fra albumet, Keep On Lovin’ Me Honey, hadde ikke samme høyde, men var verdt noen lytt. Den var mer raunchy og upbeat, med et frisk drag over seg, selv om melodien ikke var all verden. Og de to sang selvsagt så det holdt også her. Også Keep On Lovin’ Me Honey ble en hit, selv om den måtte nøye seg med 24. plass på Billboard Topp 100.

Det var også ting å hente på sporene som ikke er utgitt på singel. You Ain’t Livin To You’re Lovin skilte seg ut med en sjeldent sjelfull innsats av Terrell. Også Baby Don’t Cha Worry og I Can’t Help But Love You, var trivelig lytting. Sistnevntes call and response mellom de to var usannsynlig sjarmerende; Hey Marvin! Med slike høydepunkter var det lett å se gjennom fingrene med de mer generiske Motown-sangene, som det var noen av også her.

Rating:7/10