Marvin Gaye – That’s The Way Love Is (Tamla LP, 1970)

1) Gonna Give Her All The Love I’ve Got; 2) Yesterday; 3) Groovin’; 4) I Wish It Would Rain; 5) That’s The Way Love Is; 6) How Can I Forget; 7) Abraham, Martin And John; 8) Gonna Keep On Tryin’ Till I Win Your Love; 9) No Time For Tears; 10) Cloud Nine; 11) Don’t You Miss Me A Little Bit; 12) So Long

Marvin Gaye fikk en stor hit med That’s the Way Love, andre singel fra M.P.G. I kjent stil ville Motown ri en slik suksess inn i solnedgangen og vel så det. Dermed ble satt i gang innspilling av et nytt album, med tittel lik den store slageren. Det ble heller ikke denne gangen satses stort på å lage et album, her var det om å gjøre å raske sammen låter nok til en langspiller så hurtig som mulig. Dette var riktignok forretningsmodellen Motown brukte på sekstitallet, men That’s The Way Love Is var et usedvanlig kynisk eksempel på taktikken. Hele 11 av 12 sanger var gjort av andre artister tidligere, i tillegg til at That’s The Way Love Is også var med på Gayes forrige album.

Man hadde heller ikke valgt ut obskure sanger som Marvin kunne gjøre til sine egne. Det ble satset på det kjente og kjære, med versjoner av Yesterday (Beatles), Cloud Nine, I Wish It Would Rain og Gonna Keep On Tryin’ Till I Win Your Love (Temptations), Abraham, Martin And John (Dion) og Groovin (Young Rascals). Stort sett var disse sangene gjort i definitive og tidvis ikoniske originalversjoner. Marvin Gaye var så pass til sanger at det aldri ble leit å høre på That’s The Way Love Is, og det låt fint av plata, med The Funk Brothers hjertelig tilstede og Norman Whitfield i produsentstolen. Versjonen av I Wish It Would Rain var nydelig orkestrert og funky soul, med en raspete og inspirert Gaye. I Groovin’ fikk Rascals blue eyed soul en farge av the real thing og kirken.

Aller best var versjonen av Dions Abraham, Martin And John. Dion DiMucci var stor stjerne i noen år på starten av sekstitallet, og fikk et stort comeback i 1968 med denne sangen. Skrevet av Dick Holler, var den en hyllest til fire sentrale skikkelser i amerikansk historie. Sangen hyllet Abraham Lincoln, Martin Luther King, Jr., John F. Kennedy og Robert F. Kennedy. Alle kjent for stort sosialt engasjement og offer for drap av fiendtlige krefter. Den slo hardt i USA i 1968. Marvin Gaye oppdaterte Dions versjon til orkestrert soulmusikk, like vàr og full av vemod som originalen og fenomenalt sunget. Her ble det pekt frem mot det Marvin Gaye skulle prestere ved neste korsvei, da det var klart for mesterverket What’s Going On.

Rating: 6/10