Brutal Truth – Goodbye Cruel World! (Relapse cd, 1999)

Selv om Brutal Truth var blant kongene på grindcore-haugen, var det neppe enkelt å leve av musikken, på tross  av gruppa hadde byttet ut Earache med Relapse Records. I 1999 var eventyret over. Da havarerte Brutal Truth i en krangel om penger, både medlemmene imellom og med managementet. 

Da det var over, kunne Brutal Truth konstatere at de hadde opparbeidet seg en solid katalog, med tre album, ett minialbum, en EP og flere singler. De hadde også en avskjedsgave til fansen, i form av dobbelcd’en Goodbye Cruel World, som inneholdt totalt 56 spor (!) i form av konsertopptak og vanskelig tilgjengelig materiale. 

De første 22 sporene var hentet fra en konsert i Sydney i august 1998. Foran noe som hørtes ut som et lite, men entusiastisk publikum, reiv gruppa av seg et godt utvalg av sine «hits», i tillegg til et kresent utvalg coverlåter. De gjorde versjoner av  Organized Barbarians Repeat At Length (Sabotage), Media Blitz (The Germs), Cornocopia (Black Sabbath), I Killed My Family (YDI) og Hippie Cult (Agathocles).

Opptaket var et bevis på at Brutal Truth hadde fullstendig kontroll også fra scenen. Dèt var ingen liten prestasjon, med det voldsomme tempoet meste av låtene gikk i. Vokalist Kevin Sharps energi kom over til lytteren med all galskapen inntakt. Det var surrealistisk å høre mannen småprate med publikum mellom slagene. Avstanden mellom den trivelige karen som oppfordret publikum til å komme på neste konsert, og beistet som rev av seg den mest utrerte vokalen man kunne forestille seg var knapt til å forstå. Dessverre var lyden lfor spinkel, noe som ødela mye av opplevelsen. Det var ikke mulig å la seg kjøre over av lyden, på samme måte det etter all sannsynlighet var på selve konserten. Dermed ble det hele redusert til et interessant historisk dokument over et av nittitallets sentrale grindcoreband, og i mindre grad noe man satte seg ned og lyttet til for musikkopplevelsen.

Cd nummer to var en blanding av vanskelig tilgjengelige låter og flere konsertopptak. Her fantes bonusspor fra de japanske utgavene av Sounds Of The Animal Kingdom og Kill Trend Suicide og låter fra EP’en Machina Parts + 7. Konsertopptakene var stort sett hentet fra konserter i Japan, samt et knippe låter fra gruppas nest siste konsert på nittitallet, som gikk av stabelen18. september 1998 i Auckland, New Zealand. Dessverre var ikke opptakene på denne discen av beste kvalitet, og forsterket oppfatningen av at Goodbye Cruel World var mest for dedikerte tilhengere. For den jevne metalfan holdt det med de tre studioalbumene, og eventuelt KIll Trend Suicide.

Rating: 6/10