Bee Gees –This Is Where I Came In (Polydor/Universal cd, 2001)

1) This Is Where I Came In; 2) She Keeps On Coming; 3) Sacred Trust; 4) Wedding Day; 5) Man In The Middle; 6) Deja Vu; 7) Technicolor Dreams; 8) Walking On Air; 9) Loose Talk Costs Lives; 10) Embrace; 11) The Extra Mile; 12) Voice In The Wilderness

Bee Gees rakk bare ett studioalbum i sitt femte tiår som plateartister. This Is Where I Came In kom ut i 2001, etter en sedvanlig lang innspillingsperiode, i deres faste tilholdsplass i Miami. This Is Where I Came In var et tilbakeskuende album. Omslaget hadde blant annet et bilde av brødrene fra den gang da. Gibb brødrene søkte også å gå tilbake til gamlemåten å lage album på, med alle tre på hovedvokal. Maurice og Robin fikk større plass enn på mange år. Etter Children Of The World var de fleste av gruppas album tilnærmet soloplater fra Barry, med visse innslag av Robin, og med Maurice redusert til en slags kappelmester. 

Alle låtene på This Is Were I Came In var komponert av brødene, hver for seg eller sammen. Resultatet ble en pen suksess, med gode listeplasseringer i UK og USA. Likevel var heller ikke This Is Where In Came In et fullgodt album, men tross alt et av de bedre post 1980. Denne gangen hadde de gått for et sobert lydbilde, med akustiske gitarer, forsiktig bruk av elektronikk og sedvanlig vakker sang . Låtmaterialet var heller ikke denne gangen tipp topp, men det var få ren blundere. Det hele var tilsatt en god dose polish, uten at dèt skulle være til hinder for en god popopplevelse, men så var det låtene da.

Det var flust av greie, men ikke alt for minneverdige sange på plata. Noen høydepunkter fantes; tittelsporet var fengende, med småedgy stikk i mellomspillet og storartet samsang mellom Robin og Barry. She’s Keeps On Coming var lett powerpop med Robin sjeldent lavt i registeret. Han leverte også den sterke Deja Vu. Innholdet hadde en form som passet brødrene. Musikken hentet inspirasjon fra hvit popmusikk, og ikke svart musikk, dansepop og disco denne gangen. Inspirasjonen fra Beatles og Bee Gees egne bravader på sent sekstitall kledde brødrene i solnedgangen av karrieren. I tillegg klemte Barry til med Technicolor Dreams, en dixieland låt, for å vise hvor gæern han var, uten at resultatet ble mer enn passe fornøyelig.   

Maurice Gibb gikk bort i januar 2003, 53 år gammel. Robin og Barry bestemte seg for å fortsette under Bee Gees-navnet, men planene rant ut i sanden. Både Robin og Barry fortsatte å være aktive, på hver sin front, og opptrådde også sammen ved noen anledninger. Etter en tids kamp mot leverkreft døde Robin i London, 20. mai 2012. 

Barry fortsatte å være aktiv, og ga ut et nytt album i 2016.  Han opptrådte også på Glastonbury festivalen sommeren 2017. Mange av de unge tilskuere lurte på hvorfor han spilte så mange coverlåter. Lite visste vel ungdommen hvem som opprinnelig stod bak alle disse evige låtene han dro gjennom.

Tror jammen det var Bee Gees jeg gitt.

Rating: 6/10