Ikke lenge etter at Akron/Family kom sammen i 2002, begynte de å sende demoopptak til Michael Giras (Swans, Angels Of Light) Young God Records. Det ga resultater, og i 2005 ga Young God ut gruppas selvtitulerte debut, Akron/Family (7,5/10, Young God cd 2005). Gira produserte, sammen med medlemmene. Akron/Family holdt til i Brooklyn på denne tiden, og var en del av et spennende og nyskapende musikkmiljø, som inkluderte band som Animal Collective, Excepter, Gang Gang Dance og Black Dice. Akron/Familys vindskjeve, psykedeliske folk var krydret med elektroniske elementer og innslag av music concrete, noe som gjorde de i utgangspunktet ganske tradisjonsbundne sangene til noe eget. Sjekk ut den vakre I’ll Be On The Water for et godt eksempel. Musikken var gjennomgående mild og myk i uttrykket, med begge beina godt plantet i våt, amerikansk folk-jord. Medlemmene Olinsky, Vanderhoof, Janssen og Seaton var alle multiinstrumentalister, og tok forskjellige roller avhengig av den enkelte sang. Det skapte variasjon i et allerede eklektisk uttrykk. Gruppa hadde øre for den gode melodi, og musikken var aldri annet et tilgjengelig. Akron/Family ble også identifisert med freak folk-bevegelsen, som var i fullt firsprang fremover på denne tiden, og de hadde mye til felles med artister som Six Organs Of Admittance, Espers, Matt Valentine og andre, faktisk mer enn med de nevnte elektronisk orienterte Brooklynartistene. Slik sett var «Akron/Family» et barn av sin tid, med sin «tilfeldige» låtrekkefølge, snurrige innspill og utfall. Plata stod seg likevel, takket være sterke melodier og fine arrangementer, der åtte minutter lange Italy utpreget seg som platas beste spor. Denne låten og noen andre spor, bød også på inspirasjon fra postrock, noe som brøt opp den stillferdige stemningen på hyggelig vis.

Michael Gira la sin elsk på Akron/Family, og benyttet gruppa som backing både i studio (albumet Sing Other People) og på turne. Angel Of Light og Akron/Family ga også ut et splittalbum, Akron/Family & Angels Of Light, (Young God cd, 7/10,2005), se anmeldelse under Angels Of Light.

Akron/Familiy bygget seg raskt opp en posisjon i alternative miljøer, og på gruppas andre egne album, Meek Of Light, (7/10, Young God cd, 2006), dukket trommeslager Hamid Drake opp som gjest. Drake var en fenomenal trommis og en berikelse for alle innspillinger han deltok på. På tross av Drakes bidrag var Meek Of Light en ujevn affære, hvor de syv låtene, som var unnagjort på 35 minutter, varierte i både form og kvalitet. Her var det fri jazzrock, folk psykedelia og inspirasjon fra afro beat. Resultatet var et morsomt, men ujevnt album, der de to lengste sporene Blessing Force og The Rider (Dolphin Song) var den store beholdningen. Her var Akron/Family på sitt mest musikalsk ekspansive. De øvrige sporene, som stort sett oppholdt seg innenfor rammene av folkpsykedelia. var mer på det jevne.